×

GNOSJÖ AUTOMATSVARVNING OCH SVENSKT NÄRINGSLIV I SAMTAL MED RWANDAS AMBASSADÖR

När Rwandas ambassadör kom till Jönköping för att lära sig mer om företagsamhet, var Gnosjö Automatsvarvnings vd Linda Fransson en av inspiratörerna. Samtalen kretsade mycket kring utbildnings- och företagsklimat i de två länderna och som ett mindre familjeföretag med stora globala kunder kunde Linda bidra med ytterligare ett perspektiv på frågorna.

– Det var mycket intressanta samtal. Våra länder skiljer sig helt klart i mångt och mycket, inte minst kring generationsfrågor, berättar Linda Fransson. Rwanda är ett av världens yngsta länder sett ur medellivslängd, vilket så klart påverkar allt från företagsstyrning till att säkra framtida arbetskraft.

Företagsfakta

Grundat år:
1974
Ägare:
Fam Fransson
Ort:
Gnosjö
Verksamhet:
Automatsvarvning av komplexa detaljer i stora serier.
Kunder:
I huvudsak svenska verkstadsföretag där ca hälften har anknytning till fordons-industrin.
Exportandel:
ca 60%
Antal anställda:
60
Omsättning:
116.6 milj. (2015)

Gnosjö Automatsvarvning

Gnosjö Automatsvarvning

Gnosjö Automatsvarvning

Vi använder våra egna cookies och cookies från tredje part för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår cookieanvändning. Du kan hitta mer information i vår cookiepolicy.