×

Gnosjö Automatsvarvning investerar i ny sorteringsutrustning

– Det går inte att driva industri med hängslen och livrem. Ska man kunna erbjuda sina kunder hög kvalitet och service gäller det att ligga i framkant.

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning berättar om en av de fyra senaste investeringarna i maskinparken. En ny sorteringsutrustning som har till uppgift att granska och säkerställa att ingen detalj som går iväg till kund har någon defekt. Maskinen har fyra kameror som analyserar upp till 2 000 detaljer i timmen och är unikt anpassad för Gnosjö Automatsvarvning.

– Grunden till investeringen var att vi sökte efter en utrustning som vara snabb och dessutom väldigt flexibel. Någon sådan standardutrustning fanns inte, därför valde vi att satsa på att specialbygga en maskin anpassad till våra krav, säger Linda Fransson.

Att investera och våga vara först är inte främmande för bolaget, snarare en av många framgångsfaktorer genom åren. Mycket handlar om att automatisera så många moment som möjligt, och på så sätt eliminera den mänskliga faktorn.

– Men det handlar absolut inte om att automatisera bort personal. Snarare att skapa en modern och hållbar arbetsplats för våra anställda. Varje investering innebär ofta att 2–3 nya medarbetare rekryteras och att den befintliga personalen vidareutbildas för nya arbetsuppgifter inom företaget, avslutar Linda.

Se filmen om nya sorteringsutrustningen >>

Företagsfakta

Grundat år:
1974
Ägare:
Fam Fransson
Ort:
Gnosjö
Verksamhet:
Automatsvarvning av komplexa detaljer i stora serier.
Kunder:
I huvudsak svenska verkstadsföretag där ca hälften har anknytning till fordons-industrin.
Exportandel:
ca 60%
Antal anställda:
60
Omsättning:
116.6 milj. (2015)

Gnosjö Automatsvarvning

Gnosjö Automatsvarvning

Gnosjö Automatsvarvning

Vi använder våra egna cookies och cookies från tredje part för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår cookieanvändning. Du kan hitta mer information i vår cookiepolicy.