×

Kluriga lösningar i rundbordsautomaten ger bra miljöekonomi

Har man en maskin som trycker ut en ny detalj var tredje sekund, ger varje liten effektivisering stort genomslag och bidrar till mycket både när det kommer till kapacitet och ekonomi.

– Vi har alltid jobbat hårt för att uppnå hög effektivitet och så lite slöseri som möjligt. I fallet med vår nya rundbordsautomat handlar det bland annat om att minska utgångsdiametern på grundmaterialet, vilket innebär att vi bearbetar bort så lite som möjligt. Det ger både lägre kostnad och mindre spill, det vill säga en bättre miljöekonomi, säger Linda Fransson vd på Gnosjö Automatsvarvning.

Vidare berättar Linda att maskinen kan köra upp till 16 olika moment i samma flöde, man undviker helt enkelt de risker som annars uppstår vid varje nytt moment. I en industri där kraven är mycket höga och toleransen närmast noll när det kommer till fel eller avvikelser, innebär det en trygghet både för kunden och för Gnosjö Automatsvarvning.

– Den här maskinen är en riktig arbetshäst, vi kör sällan en batch under 50 000 detaljer, berättar Linda Fransson vidare. Det är klart att åtgärder som att minimera utgångsdiametern på materialet och att sätta upp ett effektivt flöde av de olika momenten, gör att resultatet snabbt syns när det kommer till dessa kvantiteter. Både i tunnan för spillmaterial och i protokollet efter analys och sortering.

Se filmen om nya rundbordsautomaten >>

Företagsfakta

Grundat år:
1974
Ägare:
Fam Fransson
Ort:
Gnosjö
Verksamhet:
Automatsvarvning av komplexa detaljer i stora serier.
Kunder:
I huvudsak svenska verkstadsföretag där ca hälften har anknytning till fordons-industrin.
Exportandel:
ca 60%
Antal anställda:
60
Omsättning:
116.6 milj. (2015)

Gnosjö Automatsvarvning

Gnosjö Automatsvarvning

Gnosjö Automatsvarvning

Vi använder våra egna cookies och cookies från tredje part för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår cookieanvändning. Du kan hitta mer information i vår cookiepolicy.